A történet

Hol volt, hol nem volt egy ajándékesküvő nevű kezdeményezés.  Volt egy szerencsés páros, akiket kisorsoltak egy esküvőre, amelyben sok mindent ajándékban kapott az ifjú pár. Az egyik ilyen kezdeményezés alkalmával fogalmazódott meg, hogy ezt a továbbgondoljuk, ne a szerencse legyen a fő tényező, hanem az, hogy segítsünk, rászorulóknak adjunk.

Így egy pénteki esküvő óráiban született meg a szakmánk egyik legnagyobb jótékonysági összefogása, a Jótékonysági Esküvő.

A kezdeményezés egyik legnagyobb ereje a csapatban rejlik, mely évről évre áll össze. A támogatói kör alapja gyorsan felállt. Keveset kellett mondani, hamar kaptunk. Ez az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy ezt elmondhatjuk. A kollégák önzetlenül ajánlanak és adnak. Adnak kérésre és adnak kérés nélkül. A felhívás ahogy elindult, úgy csatlakoztak egyre többen.

Minden jótékonysági esküvő felajánlója szolgáltatását ellenszolgáltatás nélkül vállalja az esküvőben. A felajánlások nagysága a szolgáltatásonként változik. Minden jótékonysági esküvő esetén változhat a felajánlói kör, illetve az egyes felajánlások tartalma. Ennek pontos részletei a kiírásban jelenik majd meg, a licitindulás előtt és alatt. Ahogyan elindul a felhívás bővül majd a szolgáltatások köre. Az elmúlt években voltak olyan felajánlóink, akik megkeresés nélkül, már licit közben jelentkeztek be. Az alap szolgáltatásokat azonban a meghirdetéskor már ismert lesz.

A jótékonysági esküvő licitjét egyik támogatónk, a Vatera vállalta fel. A licitkor a kikiáltási ár 1 Ft. Az, hogy a felajánlás pontos összege mennyi, azt nem tudjuk pontosan. Az, hogy végül milyen összegen üti le a nyertes a licitet, azt sem sejthetjük előre. A licit teljes összegét a páros a licitzárás után, az esküvő előtt utalja át az esküvő támogatottjainak alapítványi számlájára.

Amennyiben az esküvőben olyan szolgáltatás van, amelyet a páros cserélni szeretne ezt saját költségén természetesen megteheti. Amennyiben bővíteni szeretné valamelyik szolgáltatást, azt is a felajánlóval egyeztetve megteheti. Amennyiben valamelyiket nem kéri, az lemondható.

A jótékonysági esküvő publicitást kap. A licit idején a szolgáltatásokon, a támogatottakon, van figyelem. Minél több pároshoz jut el a híre, minél többen érdeklődnek, licitálnak, annál nagyobb esély van, hogy megtalál bennünket a párosunk, akik az esküvőnek főszereplői lesznek. A licit pedig minél magasabbra megy annál nagyon a segítség a támogatott családoknál. Az esküvő napja egy olyan kezdeményezés csúcspontja, mely szintén kap figyelmet. Van aki megkérdezi, hogy egy jótékonysági kezdeményezésre miért fordul ennyi figyelem sajtó, internet, tv részéről. Egyrészt azért mert így jut el minél több jegyespárhoz. Másrészt szolgáltatókat, segítőket is hoz. A családok pedig további segítséghez juthatnak általa.

Ez az esküvő szakmánk, esküvőipari közösségünk egyik legnagyobb összefogása. A felajánlás összegében, résztvevők számában, a kezdeményezés időtartamában. Ha bármilyen módon szeretnél csatlakozni, a kapcsolatnál található elérhetőségek bármelyik elérhetőségen keress meg bennünket.